pondělí 8. dubna 2024

Schůzka 5.4.2024

 Dnes už nás bylo více. Sice je pár nemocných, co nemohli přijít. Dnes jsme si dali pokřik venku před klubovnou a šli přímo do parku. Opět hra Zamrzlík (pořád je to baví :-) ). Jelikož chtěl každý aspoň jednou honit, bylo to docela únavné a musela být pauza :-)

Pak se šlo na naše ohňové místo. Tady musel ty, co se před týdnem učily rozdělávat oheň, učit ostatní. Trochu byl problém aby ti starší přijali rady od mladších. Tak to trvalo o dost déle. Nakonec se to  všem ( tak, nějak) povedlo, ale už nebyl čas na nic jiného. Honem po sobě ( i po jiných) uklidit a honem domů.















Schůzka 29.3.2024

 Na dnešní schůzku přišly jen dvě děti. Všichni si mysleli, že schůzka nebude (i když ji nikdo nezrušil). Tak jsme vyrazili do parku a učili se, jak se rozdělává oheň.....pěkně krok za krokem. Nejprve to ukázali vedoucí, jak se co má připravit a pak teprve zapálit. Sice to chvilku trvalo, ale oheň se rozhořel... bravo...

Pak jsme ještě zašli se podívat na studánku Sv.Jiřří. Museli jsme ji vyčistit a voda zase pěkně tekla. No a kdo si ještě pamatuje, že ve Štítech byl skokanský můstek?




















Schůzka 22.3.2024

 

Dnešní schůzka začala jako vždy, pokřikem. Pak jsme se přesunuli do parku, kde jsme si zahráli pár her. Již tradiční ,,Mrazík" nebo ,,Rybičky". Pak jsme se vrátili na klubovnu a začali s přípravou na velikonoce. Vedoucí přinesly vyfouknutá vejce a každý si vymaloval minimálně dvě. Představivost dětí nezná mezí a tak jsme i kolikrát hádali, jaký motiv na vajíčku je. barvy byly kolikrát více na rukách jak na vajíčku, ale vody na mytí bylo dost. Když se domalovaly vajíčka, Kristýna s Klárou nás učily jak se z proužku barevného papíru, špejle a lepidla a za pomocí nůžek, vyrobí nádherná kytička. To jsem nechtěl ani věřit, jak se povedly. Ani jsme si neuvědomili jak ten čas rychle utekl. Honem uklidit, pokřik a domů.











středa 28. února 2024

Schůzka 16.2.2024

 Hned po pokřiku jsme se vrhli do práce. Všichni si doplnili morseovku aby ji měli kompletní. 


Sice to chvíli trvalo, ale zvládli to všichni. Teď už se ji jen naučit, popřípadě správně napsat podle přídavných slovíček ( A - akát .-   atd.).

Měli jsme i návštěvu - Júlii. Konečně zkoušky hotové a aspoň jeden pátek měla volný. Tak se za námi zastavila

Celou schůzku jsme se jen neučili. zahráli jsme si i pár her. Dokonce došlo i na schovávanou. Na závěr byla asi nejnáročnější. Děti se rozdělili do skupinek po třech a řeklo se, kolik může být na zemi rukou, nohou (dokonce i hlava - hustý) a museli si s tím poradit. Jednou vyhrála jedna skupinka, pak zase druhá. Smíchu bylo dost :-)



Jenže čas se nezastaví a tak pokřik a domů. Za týden zase ;-)




čtvrtek 22. února 2024

Schůzka 16.2.2024

 Benjamínci byli na schůzce rozděleni do dvou týmů a každý měl tři úkoly. Pozor.... v morseovce!         Šlo jim to moc dobře. Máme z nich radost. Pak si za odměnu mohli vybrat hru. Zvítězilo ,,Hutu tutu. Stmívání nás vyhnalo zpět do klubovny. Zde se učili dalším pomocným slovíčkům do morseovky. Ani jsme se nenadáli a blížil se konce. Tak ještě úklid a domů.

Za týden zase.,,,,






 


středa 14. února 2024

Schůzka 9.2.2024

 Dnes jsme opět vyrazili ven. Bylo nás o jednoho více - nemoci jsou už na ústupu? Zahráli jsme na Mrazíka a jasně i rybičky musely být. 



Počasí nám moc nepřálo, ale to hlavní jsme stihli - dobře se zabavit :-)
Na klubovně byla družinka rozdělena do dvou týmů . Jejím prvním úkolem bylo najít papír s úkolem. Ten byl v morseově abecedě (ještě, že jsme se  na minulé schůzce učili, jak a kde najít pomoc při luštění). Aby se neluštila morseova abeceda jen pomocí nápovědy, začali jsme se jí učit na zpaměť díky pomocným slovíčkům
A - akát  .-
B - blýskavice  -...

a tak dále... a tak dále..... za chvíli to budeme umět. 





Ještě závěrečný pokřik a domů.